logo

İletişim Bilgilerimiz

Blog ve Haber

Öss Hakkında..

Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Özel sağlık sigortası, anlaşmalı hastane, anlaşmalı doktor muayenehanesi, poliklinik, fizik tedavi merkezlerinden tam kapsamlı sağlık kontrolü, teşhis ve tedavi hizmeti almanı sağlar. 

Bir sigorta poliçesi düzenlenirken hangi durumlarda sigortanın seni ne kadar garanti altına alacağını bilmen gerekir. Özel sağlık sigortası kapsamında alabileceğin hizmetler; yatarak tedavi, ayakta tedavi, kemoterapi, radyo terapi, diyaliz, yatış sonrası fizik tedavi, yardımcı tıbbi malzeme, evde bakım, ileri tanı yöntemleri, doğum teminatı, gebelik, yeni doğan bebek teminatı ve check up gibi farklı uygulamalardır.

İlaç teminatından da ayrıca bahsetmek gerekir. ÖSS poliçesindeki ilaç teminatı anlaşmalı olan eczaneler olmak şartıyla doktorun reçete ettiği ilaçlarını ücretsiz ya da az bir ücretle alabilmene imkan verir. Artı olarak serum tedavisi de çoğu sağlık hizmetinde ilaç kapsamında sayılır. Yani ayakta ve yatarak tedavilerde serum alman gerektiğinde ilaç teminatından yararlanarak masraflarını sigorta şirketinden karşılayabilirsin.

Çoğu özel sağlık sigortası poliçesinde kontrol amaçlı PSA ve mamografi yılda bir kez ücretsiz olarak sunulur. Erken teşhis için kanser taramaları oldukça önemlidir. ÖSS ile yıllık kontolerini aksatmadan özel hastanelerde rahatça yaptırabilirsin.

Yatarak Tedavi Teminatı Nedir?

ÖSS ana teminatlarından biri, yatarak tedavi teminatıdır. Bir kaza ya da hastalık sonucu oluşan sağlık probleminin tedavisi için 24 saat ve daha uzun süreli yatış işlemi yapılacak durumlarda yatarak tedavi teminatı devreye girer. 

Özel Sağlık Sigortası Yatarak Tedavi Neleri Kapsar?

Özel Sağlık Sigortası’nın yatarak tedavi kapsamına girebilen bazı tedavileri ve sağlık hizmetlerini şu şekilde sıralayalım: 

Radyoterapi

Diyaliz

Kemoterapi

İlaç masrafları

Yatarak tedaviye ait olan rehabilitasyon masrafları

Fizik tedavi

Bazı ameliyatlar (Kaza veya hastalık sonucu yapılması gereken estetik ameliyatları da dahil.Estetiği karşılayan herşey  hakkında yazımızdan bilgi alabilirsin.)

Tedaviniz sırasında yanınızda kalacak kişinin (refakatçinin) giderleri 

Ameliyat öncesinde ve sonrasında yapılması gereken bazı tetkikler

Yoğun bakım harcamaları

Laboratuvar testleri

Yatarak tedavi teminatı konusunda dikkat etmen gereken konulardan biri hastalıklardır. ÖSS poliçesini düzenlerken planlı bir ameliyat veya tedavi teminat altına alınamaz. Bu nedenle ilk kez yaptırılacak Özel Sağlık Sigortası’nın bazı hastalıklar için 3 ay bekleme süresi bulunur. Yani ilk 3 ay bazı hastalıkların tedavileri sigorta kapsamı dışında kalır. Ancak bu süre sonunda söz konusu sağlık sorunu için tedaviler karşılanır.Sağlık sigortası bekleme hakkında detaylı bilgi almak için yazımızı okuyabilirsin.

Ayakta Tedavi Teminatı Nedir?

Özel Sağlık Sigortası kapsamında yer alan ayakta tedavi teminatı, 24 saat yatış gerektirmeyen durumlarda sağlık giderlerinin karşılandığı güvencedir. 

Ayakta Tedavi Teminatı Neleri Kapsar?

Ayakta tedavi kapsamını genel olarak şu şekilde sıralayabiliriz:

Röntgen, tomografi, MR gibi tanı ve ileri tanı için uygulanan yöntemler 

Rutin kontroller

Muayene masrafları

Reçeteli ilaç masrafları

Fizik tedavi

Rehabilitasyon

Bazı tetkik ve tahliller

Dilerseniz Özel Sağlık Sigortası poliçene ek teminatlar ekleyerek çeşitli sağlık giderlerini de sigortalandırabilirsin.Diş sigortası doğum teminatı gibi ek teminatlarla poliçe kapsamını genişletebilirsin.

Özel Sağlık Sigortası Özel Muayenehane Ücretini Karşılar mı?

Özel sağlık sigortalarında anlaşmalı doktor kapsamı sadece özel hastanelerden değil özel doktor muayenehanelerinden de yararlanabileceğini gösterir. Örneğin poliçendeki X Hastasinde çalışan bir doktorun kendine ait özel sağlık kurumu/muayenehanesi varsa poliçende o doktorun anlaşması mevcutsa özel muayanehanesine giderek de sağlık sigortanı kullanabilirsin. Bu anlamda ÖSS sadece hastane değil birçok sağlık kurumundan yararlanma avantajı sunar.

Özel Sağlık Sigortası Koronavirüsü Kapsar mı?

Koronavirüs ile ilgili tanı ve tedaviler ÖSS kapsamına alınabilir. Bu durum teminatlara göre değişmektedir. Eğer poliçende teminatın varsa ve doktor muayene sonrası koronavirüs nedeniyle teste ya da tedaviye ihtiyaç olduğunu onaylarsa, sigorta şirketleri koronavirüs test ve tedavi hizmetlerini karşılar. Bu nedenle Covid-19 salgınını kapsayan bir sigorta poliçesine sahipsen hastaneye tedavi masrafların için bir bedel ödemen gerekmez. Eğer koronavirüs tedavisini kapsayan bir poliçe yaptırmak istiyorsan poliçeyi yaptırmadan önce hasta olmamış olman gerekir. Çünkü Covid-19 teşhisi konduktan sonra poliçene herhangi bir ekleme yaptıramazsın.

Özel Sağlık Sigortası Devlet Hastanesinde Geçerli mi?

Özel Sağlık Sigortası, devlet hastaneleri dâhil özel hastane ve üniversite hastanelerinde alacağın sağlık hizmetlerinin tümü karşılar. Üstelik, SGK ile anlaşmalı hastane şartı aranmaz Ayrıca özel sağlık sigortasından faydalanmak için SGK’lı olma zorunluluğu da yoktur. Ancak burada dikkat etmen gereken noktalardan biri, sigorta yaptıracağın sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşlarıdır. Poliçede belirtilen tüm anlaşmalı sağlık kuruluşlarında tedavi hizmeti alabilirsin.

Bizi Takip Edin: Instagram Facebook LinkedIn Twitter

Merhaba, ben Alle Bot!
,

Merhaba Sorularını Yanıtlayabilirim!